Ierse Tournedos / Haasbiefstuk / Tenderloin | De echte Ierse kwaliteit
  • Ierse Tournedos / Haasbiefstuk / Tenderloin | De echte Ierse kwaliteit
  • Ierse Tournedos / Haasbiefstuk / Tenderloin | De echte Ierse kwaliteit
  • Ierse Tournedos / Haasbiefstuk / Tenderloin | De echte Ierse kwaliteit
Prijs: €5,13
Excl. BTW: €4,71
Op voorraad
Merk: Quality Irish Beef
Model: Tournedos

Beschikbare opties:

-
+

Een tournedos / haasbiefstuk / tenderloin van het Ierse rund is uitmuntend. Deze malse spier zorgt voor een sappige en smaakvolle beleving. De tournedos komt hieraan door het ras dat hiervoor gebruikt word. Dit speciale ras scharrelt zijn eigen natuurlijke kostje bij elkaar, ze lopen namelijk het grootste deel van het jaar op het land. Door het vele bewegen verdeelt het vet zich goed tussen het vlees dit zorgt voor sap en de unieke smaak.

Bereiding van de perfecte tournedos
Pak een koekenpan, een niet te grote want anders verbrand de boter. Doe wat olie in de koekenpan en laat het heet worden. Strooi wat zout over de tournedos en leg hem in de pan. Zorg dat je nooit in het vlees prikt maar gebruik een tang! Schroei het vlees lekker dicht en voeg een klontje boter toe. Bekijk hier onder hoelang jouw tournedos in de pan moet:

Lady steak
Rood = 2 min
Medium = 4 min
Well done = 5 min

Gentleman steak
Rood = 3 min
Medium = 5 min
Well done = 7 min

Bedruip het vlees met de jus uit de pan. Haal hem uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie voor 7 minuten. Doe de tournedos daarna op 170 graden in de oven. Bekijk hieronder hoelang jouw tournedos in de oven moet:

Rood = 2 min
Medium = 4 min 
Well done = 7 min

 

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed