Ierse Ribeye | Rundvlees | Proef de echte Ierse kwaliteit
  • Ierse Ribeye | Rundvlees | Proef de echte Ierse kwaliteit
Prijs: €3,60
Excl. BTW: €3,30
Op voorraad
Merk: Quality Irish Beef
Model: Ribeye

Beschikbare opties:

-
+

De ribeye, nog altijd een groot favoriet bij veel vleesliefhebbers. De ribeye blijft dan ook een van de populairste steaks. Een goed verdeelde marmering zorgt ervoor dat alle smaken van de ribeye vrijkomen bij het grillen of bakken van dit geweldige stuk rundvleesDe ribeye komt hieraan door het Ierse ras dat hiervoor gebruikt word. Dit speciale ras scharrelt zijn eigen natuurlijke kostje bij elkaar, ze lopen namelijk het grootste deel van het jaar op het land. Door het vele bewegen verdeelt het vet zich goed tussen het vlees dit zorgt voor sap en de unieke smaak.

De ribeye is heerlijk rood op 55-56 graden.

Een Ierse ribeye heeft veel vet in het vlees zitten. Vet zorgt voor smaak, heeft de ribeye weinig vet dan zal hij ook minder smaak hebben.

Belangrijk: Als u de ribeye gaat grillen bestrooi de ribeye pas achteraf met peper, dit verbrandt namelijk.

Ingrediënten: (4 personen)

4 ribeye's
1 fles rode wijn
2 dl olijfolie
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
4 et tomatenketchup

Begin met het mengen van de fles rode wijn en de tomatenketchup in een schaal waar de ribeye's net aan in kunnen. Leg de ribeye's hier in en schep met een lepel de marinade over de ribeye's heen en laat ze hier 4 uur in liggen. Meng in een bakje de olijfolie, rozemarijn en de tijm. Na 4 uur mogen de ribeye's uit de marinade en moeten ze even droog gedept worden. Besmeer de ribeye's nu met de vinaigrette. Ze zijn nu klaar om op de barbecue gegrild te worden
 

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed