Grillkip | Gevogelte & Wild | Gratis verzending in NL
Prijs: €0,64
Excl. BTW: €0,58
Op voorraad
Model: Hele kip

Beschikbare opties:

-
+

Een grillkip. Grill hem heerlijk in de oven of op de barbecue. Bereidt je barbecue voor op 180 graden en leg de kippen er 90 minuten op en ze zijn perfect!

Het is erg belangrijk dat je de kip niet onder koud water afspoeld. Het afspoelen kan er voor zorgen dat er water druppels tot wel 50 cm, in alle richtingen, wegspatten. Een afgeketste druppel kan al snel een aantal campylobacter cellen bevatten die weer voor voedsel vergiftiging kunnen zorgen. Pas dus goed op! Mocht je het toch willen doen, maak dan na het wassen de wasbak en omringde aanrecht goed schoon.

Een grillkip weegt +- 950 gram.

De kippen zijn vers ingevroren!

Ingrediënten: (1 grillkip)

- 1 grillkip
- 1 el bruine bastard suiker
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl uiengranulaat
- 2 tl zeezout
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl gemberpoeder
- 1 blik radler
- Barbecuesaus

Mix alle ingrediënten (op de radler na) met elkaar en smeer de kip er rijkelijk mee in. Neem vervolgens een flinke slok uit het blikje radler en stop deze in de achterkant van de kip.Bereidt de barbecue voor op 180 graden en leg vervolgens de kip op de barbecue. Laat hem liggen tot hij een kerntemperatuur van 68 graden heeft zodat je hem kan gaan aflakken met barbecuesaus. Zodra hij 71 graden is mag hij van de barbecue. Bon appetit!

grillkip gaar grillkip half

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed