Ierse Côte de boeuf / Ribroast / Tomahawk
Prijs: €2,97
Excl. BTW: €2,73
Op voorraad
Merk: Quality Irish Beef
Model: Côte de boeuf

Beschikbare opties:

-
+

Een côte de boeuf / ribroast / tomahawk is afkomstig van een rundribstuk. Je kan de côte de boeuf vergelijken bij een ribeye met een rib eraan. De côte de boeuf is prima geschikt voor op de BBQ. Doordat hij wat dikker is als een ribeye blijven alle sappen goed in de kern van het vlees zitten en kan je de buitenkant lekker knapperig grillen.

Dit is echt een stuk rundvlees dat iedere vleesliefhebber een keer geproefd moet hebben. Het is daarom ook erg leuk om met een gezellig clubje een côte de boeuf voor te schotelen. 

Als u hem wilt BBQ'en dan heeft u +- 30 minuten nodig om hem mooi te garen. Laat hem vervolgens op kamertemperatuur komen en smeer hem in met wat olijfolie en gril hem bruin op een wat hoger vuur. Zorg ervoor dat de côte de boeuf op een kerntemperatuur van 44 graden komt. Haal hem nu van het vuur en leg hem nog even in aluminiumfolie om het na te garen. Strooi er zout en peper overheen en de côte de boeuf is klaar om opgegeten te worden. Bon appetit!

Een tomahawk steak is een côte de boeuf met een extra lang stuk bot er aan. Dit zorgt alleen maar voor meer gewicht en hogere kosten. Wij hebben er voor gekozen om dit bot weg te zagen omdat het verder geen toegevoegde waarde heeft.

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed